Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen. Zij reanimeren net zo lang totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

Oproep om AED op te halen

Via een sms of via de HartslagNu app krijgt de burgerhulpverlener een oproep om een AED te halen. In het ontvangen bericht staat de locatie van de op te halen AED (eventueel met een cijferslotcode van de buitenkast) en het adres waar de AED naar toe moet.
Alle AED's die onder beheer van EHBO vereniging Groesbeek staan zijn 24/7 bereikbaar en alle buitenkasten zijn beveiligd met een cijfercode die in de oproep staat. Ga zo snel mogelijk naar de voor jou aangewezen AED en breng deze naar het opgegeven adres.

Breng de AED (samen met de Safe Set) na de inzet altijd weer terug naar de locatie waar je deze opgehaald hebt! De beheerder van de AED heeft op dat moment al een bericht gehad van HartslagNu dat de AED opgehaald kan zijn. Op de buitenkast van de AED en op het materialenkaart van de Safe Set staan een email-adres en een mobiel nummer. Breng de beheerder ALTIJD op de hoogte dat je de AED weer terug gebracht hebt, welke AED je opgehaald hebt (locatie) en of de AED wel of niet daadwerkelijk gebruikt is.

Na de inzet: Breng de AED terug. SMS of bel naar 06 81126718 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openen van de AED buitenkast

aed 003 Gebruik de cijferslotcode uit het bericht van HartslagNu om de kast te openen. De code bestaat uit 4 cijfers en een vinkje (V). Het vinkje (V) is om de 4-cijferige code te accepteren. Bij correct invoeren van de code hoor je een pieptoon en het slot ontgrendelen.  aed 004
aed 001 Pak de deksel aan de bovenkant  (uitsparingen voor de vingers) met beide handen stevig vast en trek de deksel naar je toe om deze te openen. Op de buitenkast gaan rode controlelampjes knipperen ter indicatie dat de kast geopend is.
aed 002 Haal de AED en de Safe Set (bevat oa handschoenen, mondkapjes, schaar etc) uit de kast en sluit de deksel van de buitenkast. Breng nu de AED zo snel als mogelijk naar het adres van het slachtoffer.
  Breng na de inzet de AED en de Safe Set weer terug naar de buitenkast. De kast kan weer op dezelfde manier (zie eerste twee stappen) geopend worden. Neem hierna ALTIJD contact op met de beheerder van de AED via het mobiele nummer of email. De beheerder zorgt dan dat de AED weer snel gereed gemaakt wordt voor een volgende oproep.