Na opheffen van de Corona maatregelen kan de EHBO-vereniging Groesbeek de draad weer oppakken. Nog voor de zomervakantie wordt er een EHBO-cursus én een reanimatie-AED cursus georganiseerd.

De EHBO cursus wordt versneld gegeven op drie zaterdagen van 11, 18 en 25 juni van 10.00 tot 16.00 uur in het Montessori College te Groesbeek. De cursus wordt op maandagavond 27 juni afgesloten met Oranje Kruis examen. Dat is het landelijk erkende EHBO-diploma. De kosten voor de EHBO cursus bedragen €310,- Dit is ínclusief de lesboekjes van het Oranje-Kruis, de koffie en de thee en de benodigde lesmaterialen, die u in de toekomst ook weer kunt gebruiken voor de herhalingscursussen om het diploma geldig te houden.

Sinds kort hangen er in de Gemeente Berg en Dal nieuwe AED kasten (Zie foto). Om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met deze kast en reanimatie technieken wordt op één avond een basiscursus reanimatie-AED georganiseerd door de EHBO vereniging. Indien u slaagt voor de cursus, weet u hoe u moet handelen als er zich in u directe nabijheid een hartstilstand voordoet. De datum voor deze cursus is 24 mei van 18 tot 22 uur eveneens in het Montessori college. De cursus wordt gegeven door een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad, de NNR. Na het volgen van de cursus ontvangt u een certificaat. De kosten voor deze cursus bedragen €50,- inclusief koffie en lesmaterialen. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

rotaid webEén van de nieuwe AED kasten die de gemeente Berg en Dal dit voorjaar heeft aangeschaft. De kasten zijn onder andere in beheer van de EHBO-vereniging Groesbeek en worden met regelmaat opgeroepen voor gebruik.