Na opheffen van de Corona maatregelen kan de EHBO-vereniging Groesbeek de draad weer oppakken. Nog voor de zomervakantie wordt er een EHBO-cursus én een reanimatie-AED cursus georganiseerd.

De EHBO cursus wordt versneld gegeven op drie zaterdagen van 22-10-2022, 05-11-2022 en 12-11-2022 van 10.00 tot 16.00 uur in het Montessori College te Groesbeek. De cursus wordt op maandagavond 14-11-2022 afgesloten met het Oranje Kruis examen. Dat is het landelijk erkende EHBO-diploma. De kosten voor de EHBO cursus bedragen €310,- Dit is ínclusief de lesboekjes van het Oranje-Kruis, de koffie en de thee en de benodigde lesmaterialen, die u in de toekomst ook weer kunt gebruiken voor de herhalingscursussen om het diploma geldig te houden. Klik hier voor info en inschrijven cursus.

Sinds kort hangen er in de Gemeente Berg en Dal nieuwe AED kasten (Zie foto). Om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met deze kast en reanimatie technieken wordt op één avond een basiscursus reanimatie-AED georganiseerd door de EHBO vereniging. Indien u slaagt voor de cursus, weet u hoe u moet handelen als er zich in u directe nabijheid een hartstilstand voordoet. De datum voor deze cursus is 24 mei van 18 tot 22 uur eveneens in het Montessori college. De cursus wordt gegeven door een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad, de NNR. Na het volgen van de cursus ontvangt u een certificaat. De kosten voor deze cursus bedragen €50,- inclusief koffie en lesmaterialen. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


rotaid webEén van de nieuwe AED kasten die de gemeente Berg en Dal dit voorjaar heeft aangeschaft. De kasten zijn onder andere in beheer van de EHBO-vereniging Groesbeek en worden met regelmaat opgeroepen voor gebruik.

Voor de leden die zich voor vanavond 10 februari 2022 hebben ingeschreven het volgende:

De reanimatie-les van vanavond gaat niet door in verband met een flink verkouden kader-instructeur. Corona test is negatief, maar ze vertrouwt het toch niet. En voor alles geldt bij klachten thuisblijven. Er zijn nog plekken vrij op de volwassen/kinder reanimatie lessen die gepland zijn op zaterdag 5 maart van 11.30 uur tot 12.45 uur en maandag avond 14 maart van 19.30 uur tot 21 uur. Graag opnieuw inschrijven via de agenda

Helaas maar het is niet anders. Maak je geen zorgen voor het verlengen van je diploma. We beloven vanuit onze kant er echt alles aan te doen om dit niet te laten gebeuren.

Het bestuur,
EHBO vereniging Groesbeek

Nu per 25 januari 2022 tijdens de persconferentie aangegeven is dat de COVID-maatregelen versoepeld kunnen worden, gaan de herhalingslessen aangepast aan de huidige COVID leefregels weer van start.

Klik hier om naar de agenda voor alle komende herhalingslessen te gaan en schrijft je in. Er is helaas voor elke les maar een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk wegens de COVID richtlijnen.

We zijn blij jullie weer op de herhalingslessen te kunnen verwelkomen.

Het bestuur,
EHBO vereniging Groesbeek

 

Helaas moeten wij melden dat ook de geplande ehbo-lessen op 6, 9 en 16 december in de avond niet mogen doorgaan. Maar we hebben ook goed nieuws.

Gezien de uitzonderlijke situatie en het feit dat wij een geaccrediteerde opleiding zijn ( je moet aan lesvoorwaarden voldoen om je diploma te verlengen) heeft het Montessori College Groesbeek ons toestemming gegeven om bij uitzondering op zaterdag overdag gebruik te maken van de school. Wel onder een aantal voorwaarden. Zo schenken wij geen koffie of thee en is een QR code verplicht en houden wij ons strikt aan de regels van het RIVM en het branche protocol.

Dit houdt o.a. in dat net als vorig jaar alleen de theorie wordt behandeld. Deze lessen volstaan voor het verlengen van het Oranje-Kruis diploma.

Schema: (onder voorbehoud dat corona-regels niet aangescherpt worden)
Datum: 18 december 2021. Locatie: Montessori College Groesbeek
10.00 uur tot 11.15 uur Reanimatie volwassenen (BLS) en Reanimatie kinderen (PBLS).
11.30 uur tot 12.45 uur Botbreuken en kneuzingen.
13.30 uur tot 14.45 uur Onderkoelingen, oververhitting en brandwonden.

Je kunt je voor de lessen inschrijven via de agenda.

Wees er snel bij want er geldt een maximum van 25 personen per les. Het is mogelijk om voor meerdere lessen in te schrijven.   Zie agenda

Wij realiseren ons dat het kort dag is. Toch willen wij jullie heel graag deze gelegenheid bieden. Dit omdat het echt noodzakelijk is om je kennis op peil te houden en onze kader-instructeur jullie diploma kan verlengen.

Bestuur EHBO-Groesbeek

Beste allemaal,

Helaas hebben we voor vanavond (11-11-2021) de herhalingsles Reanimatie voor Volwassenen moeten annuleren.
Alle deelnemers hebben inmiddels een persoonlijke mail met uitleg ontvangen.

Namens het Bestuur,
EHBO vereniging Groesbeek

Voor 2021 hebben we, nu de Corona maatregelen nagenoeg opgeheven zijn (bij gezondheidsklachten nog wel thuis blijven) , weer een aantal herhalingslessen kunnen plannen. Er moet nog wel ingeschreven worden voor elke herhalingsles. Er is een maximaal aantal deelnemers ingesteld per herhalingsles.

Ga naar de kalender voor de planningen en inschrijven voor de herhalingslessen.

 

Zoals jullie in eerdere mails al hebben vernomen, zijn er momenteel door nieuwe wetgeving veel veranderingen voor verenigingen gaande. Wij hebben jullie inbreng en support meer dan ooit nodig en rekenen op jullie komst.
Inschrijven is niet nodig, natuurlijk wel thuisblijven bij klachten.

Datum: Algemene Ledenvergadering: 20-10-2021 aanvang 19:30
Locatie: Montessori college, Spoorlaan 16 te Groesbeek

Zie ook de kalender

 

Gezien de ontwikkelingen betreffende het Corona virus en in overleg met onze instructeurs kunnen de uitgevallen herhalingslessen van november 2020 worden ingehaald  op 7 - 10 en 17 december 2020. Grijp je kans om alsnog deze herhalingsles "Herkennen van ziektebeelden" te volgen en geef je opnieuw op. Uiteraard zijn deze herhalingslessen Corona-veilig opgezet, en kunnen zonder gevaar bijgewoond worden.
Er is per datum één tijdsblok van 19:00 tot 20:30 voor maximaal 25 personen per avond.
Wees er snel bij en schrijf je in via de agenda.

Beste leden Na rijp beraad en overleg met de kaderinstructeurs heeft het bestuur van de EHBO Vereniging Groesbeek besloten de lessen in november niet door te laten gaan. Wij volgen hiermee het verzoek van het kabinet om de komende twee weken zo min mogelijk reisbewegingen te maken en zo veel mogelijk binnen de eigen cirkel te blijven op.

Wij hopen, net als iedereen, dat met deze maatregel de situatie in de ziekenhuizen en de zorg voor alle patiënten beheersbaar blijft. Het streven is, om indien de situatie het toelaat, de nog drie geplande avonden in november al vast te plannen in december. De data volgen zo spoedig mogelijk.

Voor alle duidelijkheid de les van morgen gaat dus niet door. Jammer maar het is niet anders.
Blijf gezond en jullie horen zo spoedig mogelijk van ons.

Namens alle bestuursleden

Met vriendelijke groet,
EHBO vereniging Groesbeek

Op dit moment zien we verscherpte maatregelen wegens de het toenemen van de corona besmettingen.
De nieuwe richtlijnen zijn nog geen reden voor ons om de herhalingslessen te stoppen. Zodra dit wegens het nog verder aanscherpen van de richtlijnen wel het geval gaat worden dan zullen we iedereen hier zo snel mogelijk van op de hoogte brengen via deze website, de facebook pagina en via de mail.

Voor de komende nieuwe herhalingsles cyclus "Bloedingen":

Om de lestijdtijd zo optimaal mogelijk te benutten het verzoek van de docenten om voor de les het volgende huiswerk te doen:
Zoek op internet (Let op geen gedateerde informatie)

  • Wat is een ernstige bloeding?
  • Wat is het gevolg van een actieve ernstige bloeding?
  • Welke materialen kan je hiervoor gebruiken?

Extra informatie over Anafylactische shock / Allergie vindt je hier

Het laatste nieuws over reanimatie richtlijnen (9 oktober 2020):

Er is besloten om weer de aangescherpte corona richtlijnen toe te passen bij reanimaties. Dit houdt in dat er tijdelijk niet meer beademd hoeft te worden.
Lees hier alles over op de pagina van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad)